Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pezsgőkrémes-mákos sajttorta
  2016-12-30 22:42:20, péntek
 
   
  Pezsgőkrémes-mákos sajttorta

Hozzávalók

40 gramm mák
80 gramm vaj
200 gramm zabfalatok keksz
1 vaníliás cukor
2 dl tejszín
30 gramm zselatin
500 gramm Philadelphia sajt
2 tojássárgája
2 dl félszáraz pezsgő
5 evőkanál porcukor
piros szőlőszemek a tálaláshoz


Elkészítés

A vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítóban ledaráljuk. Összekeverjük a vajat, a kekszet és a mákot, majd egy kapcsos tortaforma (20 cm-es) aljára egyengetjük, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Utána kivesszük és megvárjuk, amíg kihűl.

A krémhez a tojássárgáját, két evőkanál porcukrot és a pezsgőt vízgőz felett felmelegítjük, folyamatosan kevergetni kell, akkor jó, ha belenyúlva már égeti az ujjunkat. Akkor félretesszük, hogy hűljön kicsit. Közben a krémsajtot, a 3 evőkanál porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük egy habverővel.

A tejszínt összekeverjük a zselatinnal (hidegen használható zselatint használtam), majd a krémsajtos keverékhez adjuk, végül pedig a pezsgős keveréket is hozzákeverjük. Habverővel csomómentesre keverem, majd a kekszes rétegre öntöm és berakom egy éjszakára a hűtőbe. Másnap piros szőlőszemekkel tálalom.





A Törley ehhez a fogáshoz a Törley Réservé demi sec-et ajanlja.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Címkék: szőlőszemekkel, hozzákeverjük, megolvasztjuk, összekeverjük, csomómentesre, előmelegített, tojássárgáját, felmelegítjük, pezsgőkrémes, tojássárgája, philadelphia, félretesszük, folyamatosan, mindmegette, szőlőszemek, egyengetjük, zselatinnal, használható, habverővel, ledaráljuk, tálaláshoz, elkészítés, tortaforma, használtam, kevergetni, belenyúlva, hozzávalók, zabfalatok, krémsajtos, keverékhez, krémsajtot, aprítóban, porcukrot, éjszakára, zselatint, keveréket, vajat megolvasztjuk, kekszet aprítóban, kapcsos tortaforma, pezsgőt vízgőz, vaníliás cukrot, tejszínt összekeverjük, krémsajtos keverékhez, pezsgős keveréket, kekszes rétegre, Törley Réservé,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindenünk, amink van, amit sze...  Környezetvédelem  A fák lelke  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Pillangó  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  Pillangó  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Fodor Ákos költő,  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A keserű igazság  Föld napja április 22  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Zilahy Lajos gondolata  A Gömb  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az idő elsodorja létezésünk  Fodor Ákos költő,  A könnyek összegyűjtése  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A könnyek összegyűjtése  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  A Gömb  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  A Föld napja  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Álom  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Egyszerűen  György napra  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Minden gyerek jó.  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vajat megolvasztjuk, kekszet aprítóban, kapcsos tortaforma, pezsgőt vízgőz, vaníliás cukrot, tejszínt összekeverjük, krémsajtos keverékhez, pezsgős keveréket, kekszes rétegre, szőlőszemekkel, hozzákeverjük, megolvasztjuk, összekeverjük, csomómentesre, előmelegített, tojássárgáját, felmelegítjük, pezsgőkrémes, tojássárgája, philadelphia, félretesszük, folyamatosan, mindmegette, szőlőszemek, egyengetjük, zselatinnal, használható, habverővel, ledaráljuk, tálaláshoz, elkészítés, tortaforma, használtam, kevergetni, belenyúlva, hozzávalók, zabfalatok, krémsajtos, keverékhez, krémsajtot, aprítóban, porcukrot, éjszakára, zselatint, keveréket, félszáraz, sajttorta, kivesszük, megvárjuk, evőkanál, ujjunkat, tejszínt, vaníliás, zselatin, porcukor, fogáshoz, rétegre, kekszes, krémhez, pezsgőt, keverem, pezsgős, kekszet, réservé, tejszín, ajanlja, hidegen, kapcsos, tálalom, berakom, sütőben, pezsgő, törley, hűljön, cukrot, percig, sütjük, forrás, felett, közben, hűtőbe, vízgőz, kicsit, aljára, másnap, adjuk, akkor, öntöm, gramm, piros, vajat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4135
  • e Hét: 19007
  • e Hónap: 32912
  • e Év: 162619
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.